MI AZ A SÜLT TEA?

Röviden: egy gyümölcskoncentrátum, amely friss gyümölcsökből készül. Többféleképpen is elkészíthető, de jellemzően forró vizet kell hozzáöntenünk, hogy egy ízletes teaszerű forró italt készíthessünk belőle, de jég és hideg (szénsavas vagy szénsavmentes) víz hozzáadásával egy finom koktélt is kaphatunk.

Így néz ki maga a koncentrátum:

 

Így néz ki az elkészült forró ital:

Így pedig a Frupka jeges koktélként:

A Frupka sült tea NEM TARTALMAZ:

  • hozzáadott répacukrot;
  • tartósítószereket;
  • mesterséges színezéket;
  • koffeint;
  • zselésítő anyagokat, ízfokozókat stb.

 
Elkészítése tehát pofonegyszerű: a koncentrátumot ízlés szerinti mennyiségű (kb. 2 dl az ajánlott) forró vagy hideg vízzel kell felönteni, és készen van a gyümölcsös ital, további ízesítést nem igényel.

A gyümölcsöket speciális eljárással, saját recept alapján dolgozzuk fel Csehországban. A rövid sütés során új karaktert vesznek fel a különféle gyümölcsök, ráadásul a sütés egyben tartósítja is őket, így tartósítószerekre már nincs is szükség.

Apropó, Csehország: ott majd’ százötven éves hagyománya van ennek az italnak; a nagymamák a lekvár mellé rendszerint sült teát (csehül „pečený čajt”) is eltesznek, ha elérkezik a gyümölcsszezon. Nyáron is fogyasztható persze, jéghideg szódával vagy fagylalttal, de mindenki a hidegre tartalékolja őket…

Mivel a Frupka csupán fruktózt tartalmaz édesítésként, így cukorbetegek is fogyaszthatják!